FIGYELEM! HONLAPUNK ÁTKÖLTÖZÖTT IDE:

 

varrasoktatas.hu

 

Ingyenes varrótanfolyra jelentkezés itt >>>

VARRÓTANFOLYAMAINKAT MEGTALÁLOD AZ ÚJ HONLAPON!

HOBBI SZABÁS-VARRÁS, VARRÓTANFOLYAM MINDENKINEK!

 

BUDAPEST - SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Ugye sokszor elgondolkoztál
már azon, hogy milyen jó lenne, ha Te magad hajthatnád fel a nadrágod szárát, vagy az egész családét, és nem kellene folyton varrónőhöz vinned? Vagy szeretted volna a kirakatban látott topot, blúzt megvarrni, csak más színű anyagból, ráadásul olcsóbban? Egy egyszerű nadrágfelhajtás a varrógép befűzésétől az utolsó öltésig nem vesz igénybe 10 percnél többet! A nadrág szárának levágásával együtt maximum 15 perc az egész varrás művelet!

Varrótanfolyamunk azért ennél sokkal többet nyújt,
és csak egyszer kell rá időt szánni, mert a tudás elkísér életed végéig! Ha kedvet érzel bármilyen varrótanfolyamhoz, jelentkezz! A varrás kezdőknek lehet hogy bonyolultnak tűnik, de ha elkezded, utána már szinte gyerekjátékká válik!
 

Oktató: Szigeti Kata ruhaipari mérnök,oktató

Egyéb portáljai:

Tánc >>>

Családállítás, önismeret >>>

 

 

 

 Örülök, hogy "megszakértetted" a varrógépemet, és megmutattad a beállításait... Eddig egy félelmetesen bonyolult és elrettentő gépezetnek tűnt, amihez még közel menni sem mertem. (Nem vagyok egy autodidakta típus.) Számomra a tanfolyam legnagyobb haszna az volt, hogy rákényszerített, minden héten varrjak legalább 1-2 órát. Ami nem ment hét közben, azt jó, hogy meg tudtam kérdezni a következő foglalkozáson. Tehát, átlendültem a holtponton, azóta próbálkozom hátizsákokkal, babaruhákkal. Sokszor csálé, de nagyon élvezem a varrást. Az alapokat meg tudtuk tanulni, úgyhogy köszönet érte.

Buzás-Jáger Anikó, Veszprém (2009 ősz)

 

         "Kislánykorom régi álma volt, hogy megtanuljak varrni és a varrógép közelébe merészkedjek. Picit féltem is a tanfolyamtól, hogy vajon most, ha alkalmam nyílik kipróbálni magamat a varrás iskolájában, sikerül-e a régi álmomat megvalósítani és helytállok-e. Egy igazán jó légkörű és kedves emberekből álló tanfolyamon lehettem jelen és a varrás is része lett az életemnek. Most már neki merek állni ennek-annak és egyfolytában jár az agyam, mit és hogyan szeretnék megvarrni. Úgy érzem 28 éves fejjel még egy hobby-ra sikerült rátalálnom, és ez jó! :)))"

Gyaraki Henrietta, Veszprém (2009 tavasz)

 

          "Mindig is nagy álmom volt, hogy amatőr szinten megtanuljak varrni, és pár hónapja nagy örömöm  volt, hogy megtaláltam a tanfolyamodat! Előtte arról sem volt fogalmam, hogy hogyan kapcsoljam, illetve indítsam el a varrógépet, az meg eleve elképzelhetetlen volt számomra, hogy varrni is tudjak vele ! :) Ezeket mind a tanfolyamnak köszönhetem !! Most már bátran neki merek állni egy nadrágfelhajtásnak, egy ruha megjavításának és kisebb dolgok megvarrásának. A tanfolyamban különösen tetszett a részletes magyarázat, valamint az, hogy a végére valamit megalkotunk!"

Gilicze Mariann, Sopron (2008)

  

Mivel foglalkozunk a csoportokban?

 

          Megnézzük, hogyan működik a varrógépünk, milyen öltésekkel dolgozhatunk, hogyan kell méretet venni, milyen anyagtípusok léteznek, hogyan kell értelmezni a Burda szabásmintát, hogyan kell átmásolni a szabásmintát, melyik vonal mit jelent, hogyan szabunk ki és varrunk meg szoknyát (beleértve a bélést is), hogyan varrjuk bele a cipzárt, stb., stb.,... majd pedig ha már megtanultuk az alapokat, jöhet a nadrág, a blúz és az egyéb ruhadarabok elkészítése!

 
Aztán foglalkozunk zsebek megvarrásával, nadrág felhajtásokkal, különféle cipzár bevarrási módokkal, övpántok megvarrásával, gombolásokkal, és sorban végigveszünk minden fontos részletet.

 

 

Miért pont tőlem tanulj? 

Mert ruhaipari mérnökként, tanárként biztos tudást adok a kezedbe.. 

 

Mert tizenkét éves korom óta "gyakorlom" a szakmát ...

 

 Mert főiskolásként ruhatervező versenyt is nyertem (Imperial Divatfakultáció, II.hely)

 

 Mert több tánccsoport fellépőruhájának kialakításában is részt vettem (jazz-balett, amazontánc...)

 

 ...nem beszélv e a rengeteg ruháról, amiket az évek során elkészítettem... és mert az oktatás a szívem csücske!

                                                                                                                                           

 

 

 

Nysz: 00830-2008